Vaskebøtte norsk flagg colourbox
Vaskebøtte norsk flagg colourbox

Litt mer norsk med ISS

ISS har ansatte fra 120 forskjellige land. Jobben hjelper Aziz Abdallah og Thea Ho å bli kjent med det norske samfunnet.

Publisert

Renholds­bransjen er en motor for integrering i Norge. (Ill. etter Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

LO Media har nylig løftet fram to selv­gående renholdere i en flott presen­tasjon av yrket.

Både Ho og Abdallah jobber effektivt og selvstendig – og mye alene. Hvordan kan arbeidet likevel hjelpe på integreringen?

– Ofte jobber jeg i rom og lokaler der kunder ferdes, da må jeg bruke norsk både muntlig og skriftlig. Alle små drypp av praktisering gjør meg stadig bedre, sier Abdallah.

Enda viktigere er selve deltakelsen i samfunnet. Som lønns­mottaker føler man seg mer inkludert og blir sett på som en ressurs for samfunnet, mener han.

Thea Ho er glad for at hun selv har fått fast jobb hos ISS, selv uten fagbrev og gode språk­kunnskaper.

– Vi lærer regler og plikter, men også rettig­heter norsk arbeidsliv tilbyr. Å jobbe betyr at man er aktiv i samfunnet. Hva er vel bedre integrering enn å delta i samfunnet, spør hun?

Siden 1992 er det laget 23 handlings­planer for integrering og inkludering. Men fortsatt er arbeids­ledigheten blant innvandrere tre ganger så høy som i den øvrige befolkningen.

Kilde: Litt mer norsk med ISS

Powered by Labrador CMS