Vask renhold mopp teh 1718
Vask renhold mopp teh 1718

Difi hjelper deg med renholds­anskaffelser

De første som melder seg kan nå få unik hjelp med anskaffelse av renholds­tjenester, fra det offentlige Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT). Difi har valgt renholds­bransjen som pilot for et prøve­prosjekt innenfor anskaffelser.

Publisert

Vi overdriver neppe om vi hevder at flere innkjøpere bør øke sin kompetanse om innkjøp av renholds­tjenster. Difi tilbyr nå et kurs som gir hjelp i slike anskaffelser. (Ill.foto av mopp: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For å demonstrere verdien av dialog i offentlige anskaffelser, vil Difi til høsten for første gang opprette en lærings­arena både for deg som skal kjøpe renholds­tjenester og for leverandører.

– Mange innkjøpere er usikre på hvor grensene for dialog går. Det samme er leverandørene. Dette kurset skal gjøre innkjøpere og leverandører tryggere og mer profesjonelle når det gjelder dialog. Vær sikker på plass og meld din interesse nå, sier seksjons­sjef Marit Holter-Sørensen i Difi.

Pilotkurs i én sektor

Dersom dette blir en suksess vil Difi tilby tilsvarende lærings­arenaer innen andre sektorer senere. Kravet til å delta er at virksomheten skal gjennomføre en anskaffelse av renholds­tjenester. Kurset har tre samlinger.

I den første samlingen skal deltakerne avklare behov og forberede anskaffelsen. I den neste gjennom­føres konkurransen og i den tredje blir kontrakten fulgt opp. Difi vil følge opp og veilede gjennom hele prosessen.

Begrenset tilbud

– Vi er spente på hvor mange virksomheter som melder seg. Det er begrenset antall plasser på kurset. Skal du være sikker på å få plass, bør du melde deg på nå, sier Holter-Sørensen.

Kurset starter i slutten av august og avsluttes i desember. Hver av de tre samlingene varer i en til to dager. Difi vil gå gjennom teori og eksempler tilpasset den fase ditt arbeid befinner seg i.

– Kurset vil følge ditt arbeid fra du har identifisert et behov til du har startet opp en ny renholds­avtale. Du skal gjennomføre en komplett anskaffelse av renholds­tjenester i løpet av kurset. Leverandørenes rolle blir å gjennomføre reell dialog, sier Holter-Sørensen.

Les mer og meld deg på: Difi fotfølger renholdsanskaffelser

Powered by Labrador CMS