T-bane Majorstuen 2005 teh 7564
T-bane Majorstuen 2005 teh 7564

Tryggere og stoltere med fagbrev

På Sporveiens t-baneverksted møter natt­lagets renholdere fire timer før vakt­start. De inntar skole­benken for å få fagbrev som renholds­operatører.

Publisert

Hver natt rengjøres mer enn ett hundre t-banesett.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I løpet av én natt natt rengjør Sporveiens renholdere mer enn ett hundre t-banetog etter en kvart million reisende hver eneste dag.

– Det er et høyt press og stor belastning. Det er en av grunnene til at fagbrev er ettertraktet, sier renholder og fagbrev­kandidat Aino Kristin Forodden, som skal avlegge eksamen 5. juni.

– Vi lærer om ergonomi og HMS i tillegg til at vi får økt kunnskap om faget vårt. Mye av opplæringen går på å bruke kroppen riktigere og jobbe bedre, både for vår egen del og for et mer effektivt og grundig renhold, forteller hun.

– Jeg stiller sterkere dersom jeg skulle ønske å bytte jobb en dag, med kunnskap om mer enn det som er mine daglige oppgaver, sier kollega Muhammed Arif Mansori.

Kompetanse­rådgiver hos AOF, Laila P. Nordsveen, er med på å kurse Sporveiens renholdere. Hun mener fagbrevet betyr mye:

– Vi ser hvor mye det betyr for den enkeltes følelse av verdi. Folk vokser når fagbrevet kommer i postkassa, forteller hun.

Kilde: Tryggere og stoltere renholdere med fagbrev

Powered by Labrador CMS