Oljedråpe cb4340882
Oljedråpe cb4340882

Oljå smører på nytt

Opptil 4000 mennesker kan indirekte få en bit av kaka etter at Statoil mandag 8. juni tildelte en milliard­kontrakt til Kværner Stord. Det omfatter blant annet renhold, kantine og hotell­drift.

Publisert

Kontrakts­tildelingen på 6,7 milliarder kroner ventes å sette hjula mer i sving igjen, i mange yrker. (Ill.foto av oljedråpe: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For mens den direkte kontrakts­tildelingen til Kværner Stord og deres amerikanske partner KBR ventes å sysselsette henholdsvis 1500-1700 og 370 personer, blir de indirekte virkningene langt større, etter at Kværner på mandag vant en kontrakt på 6,7 milliarder kroner i hard konkurranse med asiatiske verft.

Ialt ventes inntil 6000 nordmenn å bli direkte eller indirekte syssel­satt av Kværner-kontrakten, som er igjen er en følge av at Statoil bygger ut Johan Sverdrup-feltet på Utsirahøyden, ca. 140-150 km vest for Stavanger.

De indirekte arbeids­plassene omfatter ikke bare hotellene på Stord, men også elektrikere, sveisere, kantine­ansatte, renholdere og transportører.

Kilde: Statoil-kontrakten gir jobb til 6000

Powered by Labrador CMS