Lupe granske kontrollere cb1284581

Skatteetaten intensi­verer med 5000 nye kontroller

Skatte­etaten forsterker innsatsen mot svart arbeid med over 5000 nye kontroller av personal­lister – etatens nye verktøy i kampen mot svart arbeid i service­næringer.

Publisert

I 2015 vil Skatte­etaten i større grad velge virksom­heter ut fra hvem som antas å ha størst risiko for snusk. (Ill.foto av lupe: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Siden i fjor har serverings­steder, frisører og skjønnhets­pleiere, samt bil­verk­steder og bilpleie­bransjen måttet føre lister over alt personell som er på jobb til enhver tid.

Når personal­listene ikke er riktig ført kan det være en indikasjon på svart arbeid. Skatte­etaten og skatte­oppkreverne gjennom­førte over 5000 personal­liste­kontroller i 2014, og skal gjennomføre like mange i år, melder nyhets­byrået NTB.

De seriøse aktørene har ønsket at Skatte­etaten skal komme med slike tiltak for å bedre konkurranse­vilkårene i bransjene.

De nye kontrollene blir mer effektive og rettet mot de useriøse aktørene. Kontrollene skjer i hele landet.

I 2014 fikk 30 prosent av de kontrollerte virksom­hetene gebyr for mangler eller feil ved listene. Prosent­andelen var høyere i begynnelsen av året og gikk ned etter som virksom­hetene fikk på plass de nødvendige rutinene.

Feilene varierte og mange av dem skyldes at virksom­hetene ikke hadde satt seg godt nok inn i regelverket, men det var også flere eksempler på svart arbeid.

Kilde: Intensiverer kampen mot svart arbeid med 5000 nye kontroller

Powered by Labrador CMS