nettbrett mobil ipad reise
nettbrett mobil ipad reise

Fritiden ødelegges av e-postsjekk

Bruker du alle ledige stunder til å sjekke jobb­mailen etter endt arbeids­dag? I så fall bør du passe deg, det kan være skadelig for helse og fritid.

Publisert

Er du typen som «konstant» sjekker nett­brett og smart­telefon for inn­kom­mende beskjeder? (Ill.foto av tekno­utstyr: Karine H. Henriksen)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En studie gjennom­ført blant mer enn 50 000 ansatte fra 1992 frem til i dag, viser at sjekk av mail og til­gjenge­lighet døgnet rundt både kan være helse­skadelig og ødelegge personlige relasjoner.

Velsignelse eller forbannelse?

Mange arbeids­takere oppfatter smart­telefoner og nettbrett som en velsignelse i form av at de har større frihet, økt fleksibilitet og at de blir mer effektive i jobben.

Medaljens bakside av å være pålogget hele døgnet er at du i praksis får lengre arbeidsdager – og du har aldri helt fri. Det resulterer igjen med at du bruker mindre tid på til familie, venner og egne aktiviteter.

Nye retningslinjer på jobb

Forsker Svenja Schlachter ved University of Surrey i England, hevder at de de ulike tekno­logiske arbeids­verktøyene er kommet for å bli.

– Det som i første omgang kan virke som en god løsning for å øke effektiviteten, fleksi­biliteten og friheten, vil i det lange løp resulterer i lengre arbeidstid. Det kan være ødeleggende for de ansattes trivsel på jobb og øke stresset slik at balansen mellom jobb og privatliv ikke opprett­holdes, sier hun til sciencedaily.com.

Schlachter mener vi trenger en ny runde i diskusjonen om hvor tilgjengelig de ansatte skal være døgnet rundt.

Les mer om de utfordringer som et fleksibelt arbeidsliv byr på og hvordan du som arbeidsgiver kan være «føre var»

Powered by Labrador CMS