Kommune mopp Flora

Flora setter ikke ut

Bystyret i Flora har sagt nei til å konkurranse­utsette arbeidet til de 33 kommunale renholderne.

Publisert

Floras kommunevåpen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Spørsmålet om konkurranse­utsetting har vært oppe flere ganger tidligere. I 2008 foreslo Arbeider­partiet å konkurranse­utsette renholdet i kommunen, i 2011 foreslo Fremskritts­partiet det samme.

Nå har bystyret nok en gang, med knapt flertall, sagt nei til tjeneste­utsetting. Venstre var på vippen og stemte til slutt mot, bl.a. fordi de mente at en konsulent­rapport var utilstrekkelig om innsparings­mulighetene ved å bruke private renholds­bedrifter.

For renholderne har utsettings­forslagene medført usikkerhet og avdelingen skal ha et høyt sykefravær. Av kommunens 33 renholdere, er kun elleve under 50 år. Tolv er over 60.

Wenche Kvalvik, hoved­tillits­valgt i Fagforbundet i Flora kommune og renholdernes nærmeste tillitsvalgt, er blant dem som har stått på for å beholde arbeids­plassene i kommunal regi:

– Mange av disse damene er godt opp i årene, og kan gå av med AFP når de er 62 år hvis de er ansatt i kommunen. Det ville vært en katastrofe for dem hvis de ble overført til et privat firma, mener Kvalvik, som også påpeker at renholderne har en sær­alders­grense på 65 år.

For nå ligger altså ballen død, inntil en eventuell kommune­sammen­slåing med nabo­kommuner i Sogn og Fjordane. Da vil det være åpent om spørsmålet tas opp på nytt.

Kilde: Stoppet privatisering – reddet pensjonen

Powered by Labrador CMS