Kommune mopp Alta
Kommune mopp Alta

Ryddet opp i fraværet

Renholderne i Alta kommune har endret både organisasjon og arbeids­form. At to og to nå jobber sammen, har bidratt til lavere fravær.

Publisert

Altas kommunevåpen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Jeg føler at det har vært et veldig negativt fokus rundt oss så lenge, så jeg er veldig glad for at det endelig er noe positivt å melde, sier Rannveig Eriksen til lokal­avisen Altaposten.

Hun er verne­ombud og har jobbet som renholder i Alta kommune i 14 år.

For halvannet år siden hadde kommunens ledelse tanker om konkurranse­utsetting og renholderne gikk til kamp mot planene. Det har ført til organisasjons­endringer.

Kan avlaste hverandre

For en tid tilbake innførte kommunen teamarbeid blant renholderne. Det betyr at de nå jobber to og to sammen, mens de tidligere var alene.

– Etter å ha prøvd det en stund, og funnet ut hvem som passer til å jobbe sammen, synes jeg det går veldig bra, sier renholder Cato Iversen.

Mange endringer

I tillegg har renholdet blitt organisert som en egen virksomhet. Tillits­valgt og verne­ombud er kommet på plass, og for ett år siden overtok Therese Iversen Moutka­jærvi jobben som virksomhets­leder.

– Min strategi har vært å snakke med og høre på renholderne. Jeg har ønsket å finne ut av hvordan de har det på jobb og hva kan vi gjøre for å bedre arbeids­hver­dagen deres, sier hun.

Fraværet i virksom­heten har nå sunket fra 26 til 7,7 prosent.

Kilde: Ryddet opp i egne rekker

Powered by Labrador CMS