Bakterie smitte virus noro norwalk

Virus kan spre seg på to timer

En ny analyse viser at infeksjoner og virus kan spre seg fra ett enkelt dørhåndtak til mer enn halve arbeids­stokken i løpet av bare to timer.

Publisert

Elektron­mikroskop­bilde av et noro-virus. Foto: United States Environ­mental Protection Agency

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Forskerne plantet først en bakterie på et dørhåndtak ved arbeids­dagens begynnelse. Den var harmløs, men hadde ellers liknende egenskaper som noro-virus (en samlig ulike virus som gir opphav til omtrent halv­parten av all diaré og oppkast).

Annenhver time utførte de prøve­taking på ulike overflater i kontor­bygningen, som lysbrytere, trykknapper, kaffe­kanner, kraner og data­maskiner, melder tids­skriftet European Cleaning Journal.

Studien viste at opptil 60 prosent av de ansatte i bygningen var blitt «smittet» i løpet av bare to timer. Den raskeste spredningen var via løfte­knapper og telefoner.

Tidligere forskning har vist at smitte sprer seg raskest ved at folk tar på gjen­stander. Vi skulle kanskje tro at det er hosting og nysing som sprer mest bakterier, men antallet dingser vi berører eller trykker på i løpet av dagen, er utrolig høyt.

Kilde: Viruses can spread through offices in just two hours

Powered by Labrador CMS