Kommune mopp Flekkefjord

Vasket vekk sykefraværet

Flekke­fjords kommu­nale ren­holdere senker syke­fraværet til stadig nye bunnivåer. I juli måned hadde avdelingen et syke­fravær på bare 1,9 prosent, mot 11 prosent i juli i fjor.

Publisert

Flekke­fjords kommune­våpen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Også sykefraværet i kommunen som helhet var bra i juli måned, kun 4,5 prosent, med renhold og vedlike­hold som en av de beste avdeling­ene med bare 1,9 prosent sykefravær.

Bemanningen i renholds­avdelingen i Flekkefjord ble kuttet fra 23,5 til 17,5 årsverk ved inngangen til 2013 og bystyrepolitikerne var da enige i at effektivi­seringen var så stor at de kansellerte en tidligere varslet konkurranse­utsetting.

De ansatte fikk ros for å spare mye penger ved at de bruker en plan-B ved sykdom slik at vasker mindre areal når noen er borte i stedet for å hente inn vikarer, eller at de får hjelp fra andre renholds­ansatte i kommunen.

Flekkefjord kommune har en samlet bygnings­masse på ca. 70 000 kvadrat­meter. Av dette rengjøres 37 850 kvadrat­meter av kommunens egen renholds­enhet. De øvrige arealene rengjøres i hoved­sak av Helse og Velferd, som har kombinerte renholder- og assistent­stillinger.

Kilde: Vasket bort sykefraværet

Noen tidligere saker på Renholdsnytt.no om Flekkefjord kommune:

16/4-2014: De kommunale renholderne i Flekkefjord klarte å spare inn hele 1,6 millioner kroner, viser regnskapet for 2013. Effektiviseringen er gjort mulig ved blant annet å tilrette­legge arbeids­plassene.

16/5-2013: Bystyret i Flekkefjord har ombestemt seg. De avlyser nå en tidligere varslet konkurranse­utsetting.

7/4-2008: Etter at Flekkefjord kommune kuttet renholdsbudsjettet med én million kroner, har det kommet flere klager på kvaliteten av det kommunale renholdet. Leder i bygg og eiendom er ikke overrasket.

Powered by Labrador CMS