Renholdere HiVE teh

Relasjoner er viktigere enn evner

Sterke personlige forbindelser styrker problem­løsningen i avdelingen. Det er faktisk viktigere enn enkelt­ansattes kunn­skap og person­lighet, viser ny forskning.

Publisert

Illustrasjons­bildet viser renholdere ved Nordlands­sykehuset i Bodø.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Når du skal sette sammen et vinner­team på arbeids­plassen, kan det være smart at du ikke kun ser på hvem som har de rette kunn­skapene, men også på hvem som har gode personlige relasjoner.

Ny forskning fra DTU Compute viser at gruppens ytelse kan avhenge mer av gode og sterke relasjoner, enn av ren fakta­kunn­skap og personlige evner.

– Den viktigste faktoren er medlemmenes relasjoner til hverandre, sier lektor Sune Lehmann fra DTU Compute, som har laget under­søkelsen sammen med forskere fra MIT Media Lab.

Forskningen viser at når oppgaver skal løses innenfor et konkurranse­preget miljø, er det under­ordnet hvor mange mennesker du kjenner eller nett­verker med. Det som virkelig betyr noe, er hvor sterke for­bindelser du har.

Forskerne vet ennå ikke nøyaktig hvorfor de sterke for­bindelsene er så viktige. Men mye tyder på at det er viktig å pleie de tette båndene, fordi det er lettere å fordele oppgavene seg i mellom, når alle kjenner hverandres styrker og svakheter.

Kilde: Relationer er vigtigere end evner

Powered by Labrador CMS