Forsvarsbygg kvad trondeh 2037

Fagforeningene ble involvert i Forsvarsbygg-saken

I 2013 gikk en arbeids­gruppe, som også omfattet tillits­valgte, gjennom forvalt­nings­modellen for eiendom, bygg og anlegg i Forsvaret, opplyser Forsvars­departe­mentet. Målet var å avdekke mulige forbed­ringer.

Publisert

Spesial­rådgiver Birgitte Frisch i Forsvars­departementet. (Foto: Torgeir Haugaard, Forsvarets medie­senter)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge Birgitte Frisch, spesial­rådgiver hos Forsvars­departementet, var kjøp av renholds­tjenester ett av områdene der bruker­repre­sentanter ønsket å oppheve forvalters rådende monopol­situasjon.

– En av de overordnede konklusjonene var å treffe tiltak som sikret brukers valgfrihet innenfor modellen, sier hun til den Lakselv-baserte avisen Ságat.

Det lå dermed tidlig i kortene at renholdet kunne bli konkurranse­utsatt.

– Forsvarsbygg overleverte til Forsvars­departementet en endelig rapport om muligheter for å kjøpe renholds­tjenester direkte fra andre leverandører enn Forsvarsbygg. Arbeidstaker­organisasjonene fikk dermed anledning til å gi et grundig innspill i denne saken, sier Frisch.

Hun opplyser at konkurranse­utsettingen vil få konse­kvenser for de som i dag jobber med renhold i Forsvarsbygg. Konse­kvensene skal belyses grundig i det kommende arbeidet, opplyser Frisch.

– Forsvarsbygg som arbeids­giver må besvare spørsmål om eventuelle personal­messige konse­kvenser for ansatte i Forsvarsbygg og hvilke føringer arbeids­miljø­loven gir for deres videre prosess, sier hun.

Kilde: Privat vask i Forsvaret: – Fagforeningene er blitt spurt

Powered by Labrador CMS