Tillitsvalgte-arbeidslivet

Det blir tøffere for tillitsvalgte

Tillitsvalgte melder om en mer krevende hverdag. Årsaken er økt omstillings­takt, mer komplekse saker og utilstrekkelig med tid til tillits­valgt­arbeid, melder LO-Aktuelt.

Publisert

Ill.foto av tillitsvalgte: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Jeg ser at tillitsvalgte har et annet behov for skolering nå enn for bare få år siden.

Det sier Bodil Andersen, region­sekretær i Handel og Kontor region Øst, til LO-Aktuelt.

Hun mener det er flere enn før som strever med å strekke til. I AOF, studie­forbundet som tilbyr kurs og tillits­valgt­opplæring til LO-medlemmer, merker de endringene.

– Vi ser at det drar seg til. Det er tøffere å være tillits­valgt nå enn før, sier Geir Myklebust, fagrådgiver på HMS og medlems- og tillits­valgt­opplæring i AOF Midt-Norge.

Myklebust mener årsakene er sammen­satte, men at mye bunner i tøffere krav til inntjening, økt omstillings­takt i virksom­hetene og flere utenlandske eiere som ikke forstår den norske samarbeids­modellen.

– Jeg hører stadig oftere om arbeids­givere som setter seg på bakbeina, som ber om hjemler for det ene og det andre, og som setter advokater på sakene. Det krever grundig forarbeid av de tillitsvalgte som må være trygge på at de har hjemmel for alt de sier, forteller han.

Kilde: Tøffere klima for tillitsvalgte

Powered by Labrador CMS