Vask renhold mopp teh 1718

De svake må betale

Arbeids­taker­organisasjonen YS er ikke nådig etter at beslut­ningen om at Forsvars­bygg skal miste sin enerett på renhold for Forsvaret. – Nok en gang er det de svakeste gruppene som betaler for Forsvarets store inve­steringer i materiell og utstyr, mener tillits­valgt i YS.

Publisert

YS mener det er de svakeste som nå må lide. Ill.foto av renholder: Trond Erik Hillestad

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Dette er et desperat forsøk fra Forsvars­departe­mentet på å spare noen få kroner på bekostning av mange hundre ansatte, mener Jan Kristian Jensen, Personell­forbundets hoved­tillits­valgt i Forsvarsbygg.

Reaksjonen kommer etter Forsvars­departe­mentet har besluttet å avvikle Forsvars­byggs enerett på renhold for Forsvaret.

– Det er ingen hemmelighet at nåværende regjering er ivrige på konkurranse­utsetting. Men konkurranse­utsetting må ha et tjenlig formål. Denne gangen klarer ikke Personell­forbundet å se hensikten, sier Jensen.

Konkurranse­utsettingen rammer stort sett kvinner, mange av dem i voksen alder.

Personell­forbundet er redd for at renholdet i Forsvarets kommer til å bli langt dårligere en det er i dag med de helse­messige følgene det vil få.

– Det er også svært skuffende at Forsvars­departe­mentet verken varsler eller involverer de ansattes organisasjoner på forhånd. Dette kommer da helt over­raskende på alle berørte parter og gjør den videre prosess ekstra vanskelig, sier Jensen.

Kilde: Forsvarsbygg sier opp renholdere: - Svak gruppe må betale

Powered by Labrador CMS