Søppel bøtte dunk overfylt cbox2519287

Nå får også søppel­bøttene internett-tilkobling

Sensor­baserte tjenester er måten å effektivisere eiendoms­forvaltning. Det mener Coor, som er godt i gang med et teknologi­prosjekt.

Publisert

Coor tror det ligger en stor effektiviserings­gevinst i å utstyre søppel­bøtter og annet med sensorer som varsler når trengs menneskelig inngripen. (Ill.foto av renholder: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vi skulle kanskje tro at det å tømme søppel­kurver, fylle kaffe­traktere og kopi­maskiner og vaske gulv var vanskelig å gjøre billigere og bedre, men det tror ikke utviklings­sjef Fredrik Sandquist i Coor Service Management.

Han leder et prosjekt som utnytter sensor­informasjon i stor skala. Ved å bruke sensorer som måler papir, pulver, vann, kaffebønner og annet, og kommuni­serer over internett, skal Coors ansatte kunne rykke ut mye raskere når det trengs.

Det finnes forlengst kaffe­traktere som måler gjen­værende kaffe­bønner, men informasjonen går til leverandøren, og de rykker ikke ut for å fylle på maskinene. Coors prosjekt skal derfor koble seg inn i informasjons­strømmen til leverandørene, slik at Coor kan rasjonalisere servicen overfor kundene.

Coors utviklings­prosjekt stopper ikke ved maskiner som allerede er koblet til internett av andre. De vil utstyre alt fra søppel­bøtter til dorull­holdere med sensorer som varsler når det er på tide å tømme og etterfylle.

Kilde: Nå får også søppelbøttene internett-tilkobling

Powered by Labrador CMS