Irina Klemps kvad trondeh 3797

Godt arbeidsmiljø er viktig for bærekraft

Et godt fysisk og psykisk arbeids­miljø er nøkkelen til bære­kraftig renhold, mener fire store euro­peiske produsenter av renholds­utstyr.

Publisert

Irina Klemps ved Diversey tenker bredt om bære­kraftig virk­somhet. Her fotografert under messen ISSA / Interclean 2014 (Foto: Trond Erik Hillestad)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Mens «bærekraft» nærmest var synonymt med «miljøvennlig» for noen år siden, har vi en bredere oppfatning i dag.

Renholdsbladet European Cleaning Journal har besøkt fire store europeiske produsenter av renholds­maskiner og -utstyr. Hos Sealed Air Diversey Care har markeds­direktør Irina Klemps et bredt syn på temaet bærekraft:

Det omfatter alt fra sikkerhet og samfunns­engasjement til å anerkjenne med­arbeiderne og gi dem muligheter for personlig utvikling.

Hun mener at hver ansatt spiller en rolle for helheten. Alle våre medarbeidere verden rundt er viktige. Jobbsikkerhet er ikke bare noe som kan måles, det skal være en tankegang.

– I alle deler av konsernet er samarbeid og kommunikasjon avgjørende for å lære av hverandre og unngå fremtidige ulykker, sier Klemps.

– For eksempel har vi funnet at 25 prosent av skadene hos oss, omfatter hender og fingre. Derfor krever vi at alle ansatte som skal skjære eller kutte, må ha verne­hansker, bruke sakser med avrundet tupp eller sikkerhets­kniver.

Tenker mye på sluttbrukerne

Selskapet jobber også for å sikre at alle som bruker renholds­maskiner skal bevare helsen.

– Vi gir hele tiden brukerne opplæring for å unngå feilbruk og å unngå mulige farer. Maskinene våre utvikles for å være ergo­nomiske og enkle i bruk, for å unngå slitasje­skader. Det kjemiske er laget for å unngå all kontakt mellom renholderen og høy­konsentrerte produkter.

Selskapets leder for bioprodukter, Mike James, bedyrer at sikkerheten til de ansatte og til slutt­brukerne er avgjørende når nye vaske­midler produseres.

– For å nå målet har vi utviklet mange alternativer til mer «konvensjonelle» vaske­midler. De gir samme effektivitet, men mindre risiko, sier han.

Starter med god ledelse

Hakos personalleder Gabriele Bach peker på at godt leder­skap og et godt arbeids­miljø er utgangs­punktet for å motivere de ansatte.

I siste instans er dette avgjørende for selskapets suksess. Derfor har Hako blant annet en rekke opplærings­tilbud for både nybegynnere og for videre­utvikling av sine ansatte.

Rundt 50 prosent av arbeids­stokken i Hako har en eller annen dysfunksjon.

– Hos oss jobber medarbeidere med klinisk diagnose eller funksjons­hemning sammen med friske kollegaer i både produksjon og logistikk, sier hun.

Helse og velferd

Hos Kärcher under­streker markeds­førings­lederen Linda Schrödter at friske og fornøyde ansatte avgjør selskapets suksess.

– Bærekraft er i seg selv ikke et endelig mål, men det gir hånd­gripelige økonomiske fordeler, mener hun.

Logikken er enkel: Gode arbeids­forhold gir lavere syke­fravær, mens effektive maskiner sparer inn både energi og penger.

Kärcher har et omfattende helse­program som også favner trening, kampanjer og seminar.

– Det fremmer ikke bare våre medarbeideres helse, motivasjon og effektivitet, men gjør oss også mer attraktive på jobb­markedet, mener hun.

Kärcher tilbyr også deltid, fleksitid og ferie­programmer for de ansattes barn, subsidierer barne­pass og planlegger å utvide velferds­godene for ansatte med barn.

Jobbsikkerhet står høyt i kurs, både i utviklingen av renholds­utstyr og for dem som skal bruke det.

– Personskader hos renholderne gir alltid nedetid for vaske­byråene og det koster penger.

Fornøyde og skadefrie

Også hos Nilfisk-Advance er utviklings­sjef Emmet Sharghbin opptatt av helse og jobb­sikkerhet. Det føres globale over­sikter over alle skader, slik at alle kan lære av det.

– Vi har klart å senke antallet skader og arbeidet fortsetter. Vi er ikke på null ennå, men forsøker å komme dit, sier han.

Blant ansatte­goder er fleksitid, fleksible ferier og andre velferds­goder. Sharghbin mener grunn­laget for bære­kraft ligger hos hver ansatt.

– Hvis de ikke betrakter jobben sin som bære­kraftig og verken er friske eller fornøyde, er det umulig å få bære­kraftige resultater, sier han.

Han medgir at bære­kraft kan koste mer på kort sikt, men er viss på at investeringen i de ansatte vil betale seg på sikt.

Kilde: Sustainable cleaning - the people element

Powered by Labrador CMS