Standard vaskeri begge

Nye bransjestandarder for vaskerier

To bransjestandarder ble for litt tilbake godkjent. Den ene gjelder næringsmiddeltøy, den andre tøy til helseinstitusjoner.

Publisert

Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hygienekrav for vaskerier som behandler næringsmiddeltøy.

De to standardene er:

  • Den nye Hygienekrav for vaskerier som behandler næringsmiddeltøy.
  • Den reviderte utgaven av Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner.

Bransjestandardene på kan lastes ned fra nettsiden til Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn (NVK) – under menyvalget Bransjestandarder.

Det er NVK som i samarbeid med bransjen har utarbeidet ny bransjestandard for vaskerier som behandler næringsmiddeltøy. Denne ble formelt godkjent 14.mars 2014. Samtidig ble den reviderte utgaven av bransjestandarden Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner formelt godkjent.

Den nye bransjestandarden for næringsmiddel inneholder krav om et system for risikoanalyse og kontroll av hygienekvalitet (RABC, eller Risk Analysis Bio contamination Control), tilsvarende styringssystemet HACCP i næringsmiddelbransjen. NVK vil kunne bistå vaskerier i utviklingen av systemet, samt gi opplæring ved behov.

Les mer: Bransjestandardene er godkjent

Powered by Labrador CMS