penger - bredde

Enighet i renhold

Etter at forhandlingene har vært utsatt to ganger, ble Norsk Arbeids­mands­forbund og NHO Service 22. mai enige om utkast til ny over­ens­komst for Renholds­bedrifter 2014-2016.

Publisert

Ill.foto av penger: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vi er veldig, veldig fornøyde, sier forhandlings­leder for Arbeids­mands­forbundet, Erna Hagensen.

– Forhandlings­utvalget til NHO Service er i all hovedsak fornøyd med resultatet, som vi mener ligger innen­for rammen, sier admini­strerende direktør i NHO Service, Petter Furulund.

Favoriserer ansiennitet

Partene ble enige om en lønnsøkning på 2 kroner og 85 øre for renholdere som har jobbet inntil fire år i bransjen. For renholdere som har vært i bransjen i mer enn fire år, vil timelønna gå opp med 6 kroner og 85 øre.

I tillegg øker fagbrevtillegget fra 9 til 10 kroner, hoved­rengjørings­tillegget øker fra 12 kroner til 13 kroner, nattillegget øker fra 25 kroner til 26 kroner og matpenge­tillegget øker fra 76 kroner til 78,50.

Utsetter skift- og turnus

Skift- og turnusarbeid har vært et av temaene under forhandlingene. Dette er så omfattende at partene ble enige om et utrednings­arbeid, som skal være ferdig 1. juli neste år.

Les mer: Enighet om renholdsoverenskomsten og Enighet i renhold

Powered by Labrador CMS