toalett_colourbox

Doen som sender tekstmeldinger

I Storbritannia vurderes det å montere offentlige toaletter som sender renholderen en tekstmelding når papiret tar slutt.

Publisert

I jakten etter å redusere manuell inngripen, kan doene bli utstyrt med sensorer som varsler når det er på tide med ettersyn.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En føler i dopapirholderen vil måle hvor mye papir som er igjen på rullen og sende en SMS til renholderen før den tar slutt.

Toalettavlukkene, som vurderes i Norfolk-distriktet, skal også være selvrensende. Gulvet i hvert avlukke vil ha en svak helning, slik at gulvet automatisk kan vaskes med en flytende såpeoppløsning og skylles etter hvert dobesøk.

Det hele er et forsøk på å øke rensligheten og redusere behovet or menneskelig inngripen.

Viser veien rett til bøtta

Tekstmeldinger kan spille en viktig rolle også andre steder fremover. I Bejing skal antallet toaletter økes dramatisk i løpet av årret. Myndighetene skal utarbeide et kart over offentlige toaletter, samt en app som viser deg veien, i samarbeid med telefonioperatørene.

Når dette systemet er oppe og kjøre, vil nødne innbyggere og turister kunne sende en tekstmelding til et telefonnumer, og deretter få instrukser om nærmeste fasiliteter. Dritbra!

Reduserer møkka ved oversvømmelse

Et helt annet varslingssystem, men innenfor samme tema, er allerede i drift for båtfolk i delstaten New York.

Under stormflo blir vannet presset mot kysten, og er det samtidig styrtregn på land, flommer kloakksystemet over i lavereliggende områder. Båtfolk som skyller ned samtidig, gjør saken vondt verre. Nå kan de tekste til et nummer for å få svar på om det er trygt å skylle ned.

Les mer: The toilets that can send out text messages

Powered by Labrador CMS