Vaske-vindu-1.jpg

Ber finans­ministeren se på svart renhold

Norsk Arbeids­mands­forbund og NHO Service sender et felles brev til finans­ministeren, der de ber om et møte for å diskutere svart arbeid i private hjem.

Publisert

Billigst mulig er ikke nødvendigvis best mulig, for ikke alle som vasker i private boliger, er like seriøse. Enkelte leveranser har også et kriminelt preg. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I forbindelse med at de to partene var samlet til tariffor­hand­linger om ny overens­komst på renhold, uttrykte de stor bekymring over utviklingen av svart arbeid og kriminelt preg for renholds­leveranser til private hjem.

– Som en konsekvens av myndig­hetenes opprenskning i det profesjonelle markedet med lovpålagt godkjenning, ID-kort for ansatte og lovfestet minste­lønn, virker privat­markedet mer preget av svart arbeid, sier adm. dir. i NHO Service, Petter Furulund.

Partene har utformet et felles brev til finans­ministeren med ønske om et drøftelses­møte der mulige tiltak kan vurderes.

– Det er ille at man i økende grad både kan bli frastjålet verdier og skattemoral grunnet manglende fore­byggende tiltak, sier Furulund.

Også Erna Hagensen, forhandlings­leder for Arbeidsmands­forbundet, er sterkt bekymret over utviklingen:

– Markedet for private hjem øker betraktelig, og vi må få gjort noe med det svarte arbeidet her. Vi håper denne regjeringen har like stort fokus på svart arbeid og useriøsitet som den forrige regjeringen hadde, avslutter Hagensen.

Les mer: Enighet om renholdsoverenskomsten og Enighet i renhold

Powered by Labrador CMS