Servicesenter SUA

Stor pågang av uten­landske arbeids­takere

115 000 personer besøkte Service­senteret for uten­landske arbeids­takere (SUA) i 2013. Om lag en firedel av henven­delsene handlet om manglende lønn, lønns­slipper og arbeids­kontrakter.

Publisert

Årsrapporten viser at hele 115 000 utenlandske arbeidstakere henvendte seg til SUA i 2013.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

SUA er et sted der Arbeids­tilsynet, politiet, Skatte­etaten og Utlendings­direktoratet jobber sammen for at utlendinger som kommer til Norge for å jobbe, skal få god veiledning og kort saks­behandlings­tid på søknadene sine. Det har kontorer i Oslo, Stavanger og Kirkenes.

Henvendelser til Arbeidstilsynet på Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere har økt i 2013. Om lag en fjerdedel av henvendelsene handler om manglende utbetaling av lønn. Flere forteller også om stadig verre arbeidsforhold enn det som har vært rapportert om de siste årene. Dette gjelder særlig for arbeidstakere som er ansatt i utenlandske virksomheter.

I 2013 var det flest henvendelser fra arbeidstakere i bygg- og anleggsbransjen, men det var også mange henvendelser fra hotell- og restaurantbransjen og renholdsbransjen. Nytt i 2013 var en økning i henvendelser fra arbeidstakere i bilverksteder, transportbransjen og helsesektoren.

De fleste som besøker senteret kommer fra Polen, fulgt av Litauen og Romania. Den største gruppen av arbeidsinnvandrere fra land utenfor EØS, kom fra India, fulgt av Filippinene og Serbia.

Les mer: Årsrapport fra Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere og SUA.

Powered by Labrador CMS