Berøingsfri sanitær kurve kvad

Berøringsfri vekst

Markedet for berøringsfrie sanitære enheter ventes globalt å vokse med 24 prosent fram til 2020.

Publisert

Forutsigelsen fremkommer i en markeds­analyse fra selskapet MarketsandMarkets.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De forventer en økende etterspørsel etter berørings­fritt sanitær­utstyr, fordi vi bekymrer oss stadig mer for renhold og hygiene.

Derfor vil vi få stadig flere berørings­frie kraner, såpe­dispensere, søppel­bøtter, holdere for papir­tørk, nedspyling og håndtørk.

Forventet økning for berøringsfrie sanitærprodukter. Grafikk etter MarketsandMarkets.

En annen produkt­kategori ventes å komme også på sanitær­markedet, nemlig utstyr som gjenkjenner gestikulering, som håndbevegelser. Slik utstyr kom for alvor etter at Microsoft lanserte Kinect i 2010. I dag kan både TV-er og smart­mobiler styres med hånd­bevegelser.

I tillegg forventes det en økning i det vi kaller biometriske produkter, som finger­avtrykks­lesere, øye­skannere, ansikts­gjen­kjenning og stemme­gjen­kjenning.

Rapporten anslår at det totale markedet for berøringsfrie produkter, biometri og gestikulerings­gjenkjenning vil utgjøre over 22 milliarder dollar i 2020. Det er Nord- og Sør-Amerika som leder an markedet, men Europa følger tett etter.

Kilde: Gesture Recognition & Touch-Less Sensing Market

Powered by Labrador CMS