Shinkansen

Rengjør tog på 7 minutter

Japanske renholdere om bord på lyn­toget Shin­kansen kan være verdens raskeste. Renholds­teamene klarer å rengjøre et helt tog på sju minutter

Publisert

Togsettene rengjøres på bare sju minutter.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Med en sammen­lagt årlig forsinkelse på godt under minuttet, pr. tog, er de japanske lyn­togene kjent for sin ekstreme punkt­lighet.

Japan har over 300 slike tog og de kjører i opptil 270 km/t. Når en ende­stasjon er nådd, står togene i gjennom­snitt stille i 12 minutter før neste rute påbegynnes.

Det tar fem minutter å losse et tog og fylle det på igjen med passasjerer. Dermed har renholderne sju minutter på seg til å rengjøre togene.

Når togene ankommer f.eks. Tokyo, står renholderne opplinjert på perrongen, klare med søppel­sekker og bukker til toget når det ruller inn. Passasjerene leverer sine brukte aviser, bruksbokser og annet søppel.

Deretter går renholderne gjennom toget for å plukke opp ytterligere avfall, skifte skitne setetrekk, tørke bord og feie over gulvene.

Når jobben er gjort, stiller renholderne seg igjen på rekke utenfor toget og bukker for andre gang, før de går videre til neste oppdrag.

Kilde: Are Japanese train-cleaners faster than a speeding bullet?

Se også Youtube-video av de effektive renholderne.

Powered by Labrador CMS