Interclean 2014 ute kvad

Konsolideringen vil øke

Den inter­nasjonale konsoli­deringen i renholds­bransjen vil øke. Det mener Nilfisks toppsjef Jonas Persson.

Publisert

Bransjen vil måtte utvikle mer hel­hetlige løsninger og i litt mindre grad selge enkelt­produkter, tror Persson. Foto fra bransjens samlings­sted nr. 1: Messen ISSA / Interclean.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Persson ble administrerende direktør i Nilfisk-Advance tidlig i 2014 og deltok på renholds­messen ISSA/Interclean for første gang nå i mai.

Han har ikke bakgrunn fra renholds­bransjen, men derimot fra lås- og sikkerhets­løsninger. Med sitt ferske blikk setter han renholds­bransjen inn i et større perspektiv:

– Markedene minnet mye om renholds­bransjen, sier han, på den måten at også låsbransjen har både profesjonelle brukere og vanlige konsumenter, og at produktene selges via distributører direkte til kundene.

Det vil bli færre små

Den mest fremtredende av hans observasjoner under renholds­messen var følgende:

– Det er overveldende hvor mange små aktører som finnes i markedet. En konsolidering er nødt til å skje – og foregår allerede. Men det er interessant at så mange små selskaper har overlevd så langt.

Må finne det helhetlige

Han fremhever renhold som en meget interessant bransje. Mye vil bevege seg mot å selge helhets­løsninger snarere enn enkelt­produkter, mener han. Derfor tror han de små selskapene vil finne det vanskelig å overleve.

– Nilfisk er ved god helse, sier han, og fortsetter:

– Det er avgjørende at vi innretter oss mot kundepleie og kundefokus. Det dreier seg ikke bare om produkt­utvikling – selv om vi også må gjøre dette – som selskap må vi også fokusere på hvordan vi lanserer og når ut til markedene. Her føler jeg at vi ikke er så gode som vi kan være.

Det hele dreier seg om å lytte til hva kundene mener og trenger, mener han.

Kilde: Consolidation in cleaning sector will continue, says Nilfisk’s Persson

Powered by Labrador CMS