Oljeplattform cb523747 S

Statoil skiller ut 209 årsverk

Statoil kutter 209 årsverk i Norge og overfører arbeidsoppgavene til tre eksterne selskaper. Dette omfatter IT, eiendomsdrift og finans. Coor Service Management får ansvaret for renholdet.

Publisert

Avtalen berører renhold på både kontor- og produksjonsanlegg. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Konkurranseutsettingen medfører at Coor skal ha ansvaret for drifts- og servicetjenester til Statoils ca. 580 000 kvadratmeter kontor- og produksjonsanlegg i Norge, samt de ca. 20 000 Statoil-medarbeiderne som jobber der. Avtalen skal være den største innenfor dette tjenesteområdet (Facility Management) i Norden på over ti år.

Coor Service Management opplyser at avtalen om servicetjenester med Statoil omfatter både eiendomsdrift, renhold, sikkerhets- og resepsjonstjenester, konferansetjenester og kontorservicetjenester til 31 større kontor- og produksjonsanlegg i hele Norge. Leveransen starter i mai og løper i fem år, med mulighet for ytterligere forlengning i fem år.

– Vi er glade og stolte over denne avtalen som innebærer at vi vokser markant i Norge, sier Mikael Stöhr, konsernsjef for Coor Service Management.

I tillegg til de 209 årsverkene, berøres 30 stillinger i utlandet.

– 80 prosent av de ansatte som berøres av endringen, vil bli tilbudt ansettelse hos leverandørene, sier pressetalsmann Fredrik Norman til Stavanger Aftenblad.

De tillitsvalgte er kritiske til beslutningen. Alle de fem fagforeningene som er involvert, har anbefalt bedriften ikke å gjennomføre tjenesteutsettingen.

Konserntillitsvalgt for YS i Statoil og forbundsstyremedlem i SAFE, Bjørn Asle Teige er oppgitt over konkurranseutsettingen.

– Vi har vært i denne prosessen lenge og prøvd å komme med alternative kostnadskutt, men vi føler at det har vært hardt, at ledelsen har ønsket dette hele veien, sier han til NTB.

Les også:

Statoil skiller ut 209 årsverk (Stavanger Aftenblad)

Coor overtar Statoil-jobber (Byggeindustrien)

Statoil skiller ut 209 årsverk (Teknisk Ukeblad)

Powered by Labrador CMS