vaske-ovn-colourbox.jpg

Husvask bør koste 480 kr/t

Vask i privat bolig bør koste rundt 480 kroner timen. Det er iallfall prisen City Maid har kommet fram til for «hvit» vask, inkludert mva., lønn, pensjon, forsikringer, arbeidsutstyr, med mer.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det kan lyde ganske dyrt, når alternativet er å gi en drøy hundrelapp kontant til noen som har satt opp en lapp i butikken. Men det gir ikke mer enn 165 kroner timen til renholderen, melder FriFagbevegelse, nyhetsportal for fagforeningen LO.

Det er Lars Erik Bye, daglig leder i City Maid, som har regnet på hva det betyr å drive et lovlydig og seriøst firma.

– I tillegg til lønnen til de ansatte skal vi jo betale både skatt og arbeidsgiveravgift og sykelønn, blant annet. Dessuten har vi biler og annet utstyr. Det blir et helt annet kostnadsnivå enn dem som tar det rett i lomma, sier han.

Han minner om en annen av fordelene ved hvitt arbeid, forsikringsordninger. Betaler du svart, er det ditt ansvar hvis en renholder skulle skade seg.

– Det samme gjelder om det blir skader i huset, på parketten, en dør eller lignende. Og så skal man ikke glemme at renhold er et fag. Alle hos oss har opplæring, sier Bye.

Bye ser gjerne at Norge innfører et tilsvarende «RUT»-fradraget som i Sverige, der boligeiere får skattefradrag for å kjøpe for eksempel husvask.

Les hele saken: Husvasken bør koste 480 kroner timen (FriFagbevegelse.no)

Andre beslektede saker om temaet:

AOF arrangerer konferanse om sosial dumping

Arbeidsgivere forteller om trusler

Tar rekordmange for sosial dumping

Powered by Labrador CMS