Kvinnelig-sjef

Generasjonskløften er en myte

Yngre og eldre arbeidstakere er mer like enn ulike. En dansk studie med basis i servicebedriften ISS slår hull på myten om at lederskap bør tilpasses etter medarbeidernes alder.

Publisert

Ingen grunn til å skjære alle over én kam. Vi bør alle behandles individuelt. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det finnes ingen forskjell mellom yngres og eldres arbeidsmetoder og forventninger til lederskapet, fastslår en studie fra Århus Universitet.

Det finnes mange antakelser om at yngre og eldre har forskjellig holdninger, vurderinger og normer. Men studien viser at verken generasjon X, Y eller eldre kan inndeles i særskilte kategorier.

– Det er større forskjell på individer enn på generasjoner, uttaler Martin Bergholz, kommunikasjonsrådgiver i bedriften Sigma.

Sammen med Jan Salling ved Århus Universitet, har Bergholz undersøkt generasjonsforskjeller i servicebedriften ISS. Det var flere likheter enn ulikheter på tvers av aldersgruppene.

– Utdannelse og familiebakgrunn har større innvirkning på hvilken holdning vi har til arbeidslivet, sier Bergholz.

Også den britiske forskeren Emma Parry ved Cranfield University peker på at de interne forskjellene i en generasjon er større enn mellom generasjonene.

– Kjønn, religion og sosial status er mer avgjørende, mener hun.

Martin Bergholz og Jan Salling anbefaler ledere om å forholde seg til medarbeiderne som individer fremfor å lede dem som en homogen gruppe basert på alder.

Les hele saken: Studie slår hål på generationsmyten (Arbetsliv)

Powered by Labrador CMS