Gardintrapp kvad cb4853154

Renholder skadet etter fall

En kvinnelig renholds­arbeider ved Å barneskole i Lyngdal ble lettere skadet, etter at gardin­trappen hun sto på veltet.

Publisert

Gardintrapper er ustødige og flere entreprenører forbyr sine ansatte å bruke dem. (Ill.foto: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vedkommende har stått på en gardin­trapp i en trappe­oppgang på Å barneskole. Hvorfor vedkommende gjorde dette, vet vi ikke. Arbeids­tilsynet er kontaktet og koblet i saken, sier enhets­leder Arne Kristensen.

Renholderen holdt på å vaske vinduer i en trappe­oppgang. For å rekke opp til de øverste karmene, hadde hun klatret opp på en gardin­trapp.

Hun skal deretter ha mistet balansen og falt i trappen. Det var ingen vitner til selve hendelsen. Kvinnen fikk lettere skader.

– Vi vet ikke hvorfor kvinnen brukte gardin­trappen i stedet for et for­lenget skaft på vaske­kosten. Vi har sjekket ut gardin­trappen og det var ingen feil på den. Lege kom raskt til stede, og vedkommende ble fraktet til sykehuset i Flekke­fjord, forteller enhets­lederen.

Kilde: Kvinne lettere skadet etter fall

Farlige gardintrapper

Jeg minnes et besøk til Ormen Lange-utbyggingen på Aukra utenfor Molde i 2005, da det største enkeltprosjektet i Norge.

Utbyggingen var budsjettert til 66 milliarder kroner og på det meste jobbet 1700 personer på Aukra.

Det var svært strenge krav til HMS og total­forbud mot både å bruke og opp­bevare gardin­trapper på bygge­området. Årsak: Gardin­trapper ble ansett som altfor farlige.

Trond Erik Hillestad

Powered by Labrador CMS