mangfoldprisen2013
mangfoldprisen2013

Hvem fortjener å vinne i år?

Mangfoldsprisen deles hvert år ut til en virksomhet som utmerker seg med sitt arbeid for mangfold på arbeidsplassen.

Publisert

I 2012 vant SINTEF Mangfoldsprisen for å ha skapt et internasjonalt miljø med høyt kompetente ansatte fra forskjellige kulturer på de fleste nivåer i bedriften.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Alle kan foreslå kandidater

Formålet med prisen er å sette rette søkelyset mot de gode eksemplene på mangfold i arbeidslivet, som kan gi kunnskap og inspirasjon til andre.

Du kan foreslå den virksomheten du mener fortjener prisen på Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) sine nettsider innen fredag 25. oktober.

Ser på rekruttering og karrieremuligheter

Juryen som skal kåre vinneren består av representanter for arbeidslivets parter, Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og NAV. I år er det YS, KS, Virke og LO som representerer partene i arbeidslivet. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er sekretariatet for prisen.

- Juryen ønsker å se eksempler på virksomheter som jobber med inkluderende arbeidsliv i hele landet. Vi vil se på kriterier som blant annet hvordan de nominerte jobber med rekruttering av ansatte med innvandrerbakgrunn, og hvilke karrieremuligheter de tilbyr, sier rådgiver i LO Ingunn Olsen Lund, årets juryleder til IMDi sine nettsider.

Tidligere vinnere av prisen er IKEA (2011), Coca Cola (2010), NRK (2009), Lørenskog kommune (2008), Hennig Olsen Is (2007), Ullevål Universitetssykehus (2006) og Posten Norge (2005).

Les mer om prisen på IMDi sine nettsider

Powered by Labrador CMS