logo_arbeidstilsynet

Retter søkelyset mot innkjøperne

Også de som kjøper renholdstjenester har ansvar for at reglene følges. Arbeidstilsynet gjennomfører nå tilsyn hos 90 virksomheter i Nord-Norge.

Publisert

- De som kjøper inn renholdstjenester har en viktig rolle i arbeidet med å rydde renholdsbransjen for useriøse aktører, sier regiondirektør Truls Johannessen i Arbeidstilsynet til Vesterålen Online.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Gå gjennom kontrakten

I motsetning til tidligere tilsyn, der Arbeidstilsynet har rettet oppmerksomheten mot renholdsbedriftene, er det nå innkjøperne sin tur til å bli kontrollert. For etter at godkjenningsordningen ble innført, er det kun tillatt å kjøpe eller leie inn renholdstjenester fra virksomheter som er registrert i Arbeidstilsynets godkjent-register.

"

- Vi anbefaler kjøpere av renholdstjenester å gå gjennom sine renholdskontrakter for å se om det er nødvendig å lage tillegg eller gjøre justeringer før de oppfyller kravene. De bør for eksempel kontraktsfeste plikten til å være godkjent renholdsvirksomhet, at alle renholdere skal ha gyldig ID-kort og å overholde allmenngjorte lønns- og arbeidsvilkår. De bør også kontraktsfeste plikten renholdsleverandøren har til å gi oppdragsgiveren jevnlig tilgang på informasjon og dokumentasjon om lønns- og arbeidsvilkårene for renholdsarbeiderne, sier regiondirektør Truls Johannessen til Vesterålen Online.

Register over de godkjente

Fra 1. desember i fjor ble det straffbart å kjøpe eller leie inn tjenester fra renholdsbedrifter som ikke er godkjent eller som har sin søknad under behandling hos Arbeidstilsynet. De bedrifter som verken er godkjent eller har sin søknad under behandling, driver dermed ulovlig.

Arbeidstilsynets nettsider har en oversikt over hvilke bedrifter som er godkjent/under behandling, slik at denne informasjonen skal være lett tilgjengelig. Her finner du oversikten.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS