steinjohnsen_lite

Fortsatt misfornøyd med RVO-avgiften

Virke er uenig med RVO-sekretariatet om hvordan RVO-avgiften skal beregnes, og klaget i fjor saken inn for Arbeidsdepartementet. Nå har de fått svar, men er ikke fornøyde.

Publisert

Virke er ikke fornøyd med svaret fra departementet og vil følge dette opp politisk, heter det på Virkes nettsider.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Verneombudsordningen finansieres ved at arbeidsgiverne betaler en avgift på 0,065 % av brutto lønnsutgifter, inkludert lønnskostnader for ansatte som arbeider med administrasjon.

Virke er ikke enig i en slik beregning, og krevde i klagen at det i beregningsgrunnlaget gjøres fradrag for administrative lønnsutgifter og at avgiftssatsen senkes.

Virke krevde også at det ikke skulle kreves avgift for 2012, siden de regionale verneombudenes tilsynsarbeid ikke ble igangsatt før i år.

Departementet var ikke enig i Virkes forståelse av hvordan avgiften skulle beregnes og avgiftssatsens størrelse, opplyser Virke på sine nettsider.

RVO-styret vil for øvrig se nærmere på faktureringen for 2012, og om denne heller burde gå til dekning av verneombudenes arbeid for 2013.

Arbeidsdepartementets svar på klagen kan leses på virke.no

Powered by Labrador CMS