NTNU-hovedbygning
NTNU-hovedbygning

NTNU insta-sertifiserer renholdere

- Ingen satser så mye på renholderne som NTNU, sier Inger Dahl.

Publisert

Forrige uke gjennomførte ti renholdere ved NTNU et todagers kurs i rengjøringskvalitet samt påfølgende teoretisk og praktisk eksamen på til sammen 5 timer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- NTNU ligger i forkant

Renholderne blir dermed de første som er sertifisert på NS-INSTA 800 nivå 3, gjennom den nye ordningen med Sintef sertification som kom på plass i august.

Kursleder var Inger Dahl, som uttaler til universitetsavisa.no at det er en styrke for NTNU at de satser så mye på å utvikle renholdernes fagkunnskap.

- Ingen satser så mye på renholderne som NTNU, sier hun. – NTNU ligger så mye i forkant og har så mye orden på tingene at det vil bli vanskeligere å outsource renholdet. Nå konkurrer man på kvalitet og ikke bare på penger, sier hun.

Slipper å slite seg ut

NTNU har 120 renholdere, og omtrent halvparten har fagbrev i renhold. Seksjonssjef Elin Erdal ved seksjon for drift og logistikk sier at måling av kvalitet er en utfordring:

– En del har en indre målestokk, der lista er lagt høyere enn den standarden vi krever. Vi har mange samvittighetsfulle medarbeidere, som må styres litt slik at de ikke sliter seg ut. Da er det nyttig å bruke INSTA 800 som et hjelpemiddel, sier hun til universitetsavisa.no.

Les mer om saken på universitetsavisa.no

NS-INSTA 800 har flere nivåer, og nivå 5 er den høyeste. Det er mulig å sertifisere seg på 4 nivåer.

Powered by Labrador CMS