offentligdusj

For dårlig vedlikehold i kommunene

Bare 34 prosent av landets kommunale bygg er i tilfredsstillende eller god stand. Resten bør pusses opp eller rehabiliteres, viser en ny undersøkelse.

Publisert

Det er Norges bygg- og eiendomsforening og Multiconsult som har utført undersøkelsen. De inviterte alle landets kommuner og fylkeskommuner til kartlegging av vedlikeholdsetterslepet for kommunale og fylkeskommunale bygg, og konkluderer med at kommunene bør utbedre sine bygninger med mellom 79 og 124 milliarder kroner. Det skriver arbeidstakerorganisasjonen Delta på sine nettsider tadel.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Bare 34 prosent av bygningene som er undersøkt er bra nok. 31 prosent er så dårlig at det krever en omfattende teknisk oppgradering, skriver nettsida.

Undersøkelsen viser at 60 prosent av kommunene har vedlikeholdsplaner, men at kvaliteten og oppfølgingen av planene varierer i stor grad. Nesten alle kommunene viser til at de ikke har fått nok penger til å drive vedlikehold.

Undersøkelsen viser også at det vil ta 17-20 år å ta igjen det tapte av vedlikehold på kommunale bygg.

(tadel.no)

Powered by Labrador CMS