eliskaugkristiansen

Samlet nesten 300 til fagdag

Godt over 250 renholdere fra Indre Østfold deltok i går på fagdag i Spydeberg. Minikurs, foredrag og messe sto på agendaen.

Publisert

Alle deltakerne fikk hver sin T-skjorte, og renholdsleder i Spydeberg, Eli Skaug Kristiansen, delte ut én farge til hver av de ti kommunene. Nesten samtlige renholdere i alle kommunene deltok på gårsdagens fagdag.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fagdagen ble arrangert av Staples og renholdslederne i de ti Indre Østfold-kommunene, og målet var å spre ny kunnskap, motivasjon og glede, sier renholdsleder Eli Skaug Kristiansen i Spydeberg kommune.

– Vi ønsker med denne dagen å gi renholderne et løft, og vi håper den vil spre både positiv energi og ny kunnskap til deltakerne. Det er første gang vi samler renholderne fra alle de ti kommunene, så dette er veldig gøy, sier Eli.

Staples-avtale ga samarbeid på tvers

Hun takker Staples for at arrangementet ble mulig. Leverandøren inngikk nylig en felles avtale med alle de ti kommunene, og som en konsekvens har det utviklet seg et godt samarbeidet på tvers av kommunene i Indre Østfold.

– Tidligere satt vi på hver vår tue, men nå samarbeider vi og snakker sammen om den daglige driften. Ved å møtes alle sammen på en slik dag, skaper vi et felles fagmiljø, sier Eli.

Vil ha flere slike dager

Staples var både arrangør og utstiller, og Torhild Finstad (til høyre) sier at fagdagen er en mulighet til å vise at Staples som leverandør bryr seg om renholdernes ve og vel.

Fra Staples har Torhild Finstad vært en viktig nøkkelperson i planleggingen, og hun sier at dette er ment å være en dag utenom det vanlige.

– Hovedhensikten er å skape samhold og motivasjon, og vi håper jo å få til flere slike arrangementer i fremtiden, sier Finstad. Hun åpnet arrangementet med å understreke hvilken betydning renholderen har for samfunnet:

– Dere gjør en kjempeviktig jobb, og uten dere stopper Norge opp. Hadde vi hatt tre slike fagdager på rad, ville ti kommuner stoppet opp, sa hun.

Kurs og messe

Programmet på fagdagen var tettpakket: Foredrag med Ståle Brandsrud fra Lilleborg, og flere minikurs med demonstrasjoner. Her var noen av temaene smitterenhold, sanitærrenhold, Twister samt HMS og kjemi. I tillegg var det minimesse hele dagen med utstillere fra Staples, Lilleborg, Katrin, 3M og Torqwell.

Standen til Torqwell på minimessa var godt besøkt.

– Nyttig faglig påfyll

To av deltakerne på fagdagen, Marit Syversen og Aino Andersen fra Eidsberg kommune, skrev ønskeliste fra minimessa til sjefen, og syntes minikursene var lærerike.

Marit Syversen og Aino Andersen fra Eidsberg kommune

– Det er veldig bra at vi kan sette av en dag der selve faget står i fokus, og vi har nok lært noe nytt på alle kursene. Spesielt nyttig var det å lære mer om smitterenhold og renhold av våtrom, sier de.

– Det har også vært inspirerende å møte renholdere fra de andre kommunene i Indre Østfold. Nå ser vi hvor mange vi faktisk er.

Anita Backelund (t.h.) i Lilleborg holdt et av minikursene, der hun demonstrerte renhold av våtrom.

– Vær stolt av faget deres

Foredragsholder Ståle Brandsrud, som er fagansvarlig i Lilleborg, har vært i renholdsbransjen i 22 år og holder kurs tre ganger i uka. Han synes det er godt gjort å samle nærmest samtlige renholdere fra ti kommuner til fagdag:

Ståle Brandsrud har vært i bransjen i 22 år, og delte noen av sine erfaringer og ideer i åpningsforedraget.

– Det er mer etterspørsel etter kurs i dag enn bare for fem år siden, men det er sjelden jeg møter så mange renholdere på en gang. Så dette er unikt. Det er viktig å øke kompetansen både når det gjelder materialkunnskap og ulike typer renhold, men viktigst av alt er å få renholderne til å stå frem med faget sitt. For her er det utrolig mange dyktige folk, og de gjør en fantastisk jobb som de må være stolte av, sier han.

Du kan lese mer om fagdagen i neste utgave av Renholdsnytt.

Er du ikke abonnent?

- Bestill her

- eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS