hotellrenhold

Norsk Arbeidsmandsforbund fikk organisasjonsretten

En fireårig tolkningstvist mellom Fellesforbundet og Norsk Arbeidmandsforbund om hvor innleide hotellrenholdere skal organiseres er nå avsluttet.

Publisert

I dag har 16 hoteller satt ut renholdet til en renholdsbedrift, ifølge tall fra Norsk Arbeidsmandsforbund. Illustrasjonsfoto: colourbox.com.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Før jul ble det med klart flertall i LO-sekretariatet avgjort at innleide renholdere på hotellene skal organiseres av Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

Uklart omfang på organisasjonsretten

NAF har fra før organisasjonsretten for renholdere ansatt i renholdsbedrifter, og det har rådet uklarhet om retten også skal omfatte renholdere som utfører sine oppgaver ved hotell og overnattingssteder.

Allerede i 2008 tok Fellesforbundet saken opp med LO, og ønsket en avklaring på hvilket overenskomstforhold som kan kreves gjort gjeldende når renhold av hotellrom settes bort til renholdsbedrifter.

Frykter avgjørelsen vil ramme organisasjonsviljen

NAFs leder Erna Hagensen sier i en kommentar på NAF sine nettsider at hun er glad for utfallet i LO- sekretariatet, og at det var viktig å få stadfestet organisasjons- og avtaleretten for utsatt renhold på hotell og overnattingssteder.

Fellesforbundet på sin side, er ikke fornøyd med avgjørelsen: De som arbeider med hotellrenhold er en svært viktig yrkesgruppe når det gjelder å organisere de ansatte på hotellene, og Fellesforbundet frykter avgjørelsen vil gå ut over organisasjonen innenfor bransjen, skriver arbeidsmanden.no.

(arbeidsmanden.no / Norsk Arbeidsmandsforbund)

Powered by Labrador CMS