logo-virke.jpg

– Betal RVO-fakturaen

Virke er uenig med RVO-sekretariatet om hvordan RVO-avgiften skal beregnes, og har klaget saken inn for Arbeidsdepartementet. Mens organisasjonen venter på svar, oppfordrer den bedrifter til å betale beløpet de er fakturert.

Publisert

Verneombudsordningen finansieres ved at arbeidsgiverne betaler en avgift på 0,065 % av brutto lønnsutgifter, inkludert lønnskostnader for ansatte som arbeider med administrasjon. Virke er ikke enig i en slik beregning, og i desember møtte organisasjonen sammen med NHO Arbeidsdepartementet for å redegjøre nærmere for sitt syn.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Virke venter fortsatt på tilbakemelding på klagen, men anbefaler bedrifter å betale tilsendt faktura for RVO-avgift og heller kreve tilbakebetaling dersom det blir gjort endringer i hvordan avgiften skal beregnes.

Dersom noen har valgt å ikke betale fakturaen og nå har mottatt inkassovarsel fra Kreditorforeningen, har Virke utarbeidet et skriv som kan vedlegges eventuell klage til etter at saken er avklart.

Det følger av god inkassoskikk at omtvistede krav ikke skal inkassoinndrives, understreker Virke på sine nettsider.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS