svensk-flagg.jpg

1 600 nye arbeidsplasser i 2012

Sveriges skattefradrag på tjenester i hjemmet førte til 1 600 nye arbeidsplasser i 2012.

Publisert

Det viser beregninger som organisasjonen Företagarna har gjort basert på svenske Skatteverkets statistikk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- En suksess

Bruken av det som går under begrepet RUT-tjenester, det vil si rengjøring, barnepass og enklere hagearbeid, er økende i alle Sveriges len, og samlet sett for hele landet økte bruken med 23 prosent.

Ifølge Företagarna benyttet mer enn 488 000 svensker seg av fradraget i fjor, og antall bedrifter som tilbyr hjemmeservicetjenester i Sverige teller nå over 16 000.

– Fradraget er en suksess som skaper nye hvite arbeidsplasser, vekst i virksomhetene, nye vekstmarkeder, og det er kostnadsnøytralt for staten, sier daglig leder Elisabeth Thand Ringqvisti organisasjonen Företagarna i en pressemelding.

- Minsker svart konkurranse

Företagarna skriver i pressemeldingen at RUT-fradraget totalt sett har skapt drøyt 8 550 heltidsjobber, og at det totale antallet nye arbeidsplasser er betydelig større da mange er deltidsstillinger.

Dessuten er det i høy grad personer som har stått utenfor arbeidsmarkedet som har fått jobb, sammenlignet med hva tidligere undersøkelser har vist. Fire av fem nye arbeidsplasser skapes i de små bedriftene.

– RUT åpner nye markeder og bidrar til å minske konkurransen fra svart virksomhet. Dessuten holder den forbruket oppe i en vanskelig økonomisk tid, avslutter Elisabeth Thand Ringqvist.

Powered by Labrador CMS