Hjertestarter-CB1149767
Hjertestarter-CB1149767

Etterspørselen etter hjertestartere øker kraftig

Etterspørselen etter hjertestartere øker kraftig i Norge. Stadig flere bedrifter har investert i både hjertestartere og nødvendig opplæring i livreddende førstehjelp.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fra 2008 til 2012 har Røde Kors Førstehjelp (RKF) opplevd en økning på 1500 prosent knyttet til salget av hjertestartere i Norge. Dette representerer en økning i antall solgte enheter fra 50 i 2008 til 800 i 2012. Trenden er at hjertestartere i stadig større grad blir en del av både bedrifters og privatpersoners førstehjelpsberedskap, heter det i en pressemelding fra Røde Kors Førstehjelp.

Hjertestans har rammet idrettsprofiler

Fredrik Aasebø er daglig leder i Røde Kors Førstehjelp. (Foto: Røde Kors)

Hjertestans har rammet flere kjente idrettsprofiler de siste årene, senest fotballspiller Pål Strand. Dette har ført til omfattende medieoppmerksomhet rundt hjertefeil.

Den økte oppmerksomheten, kombinert med at prisene på hjertestartere har rast nedover de siste årene, har trolig hatt mye å si for utviklingen. Samtidig har teknologien blitt bedre og mer brukervennlig. Moderne hjertestartere instruerer for eksempel brukeren underveis i prosessen og gir tilbakemeldinger på hjertekompresjonene.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS