arbeidsglede-ill

– Sats på arbeidsglede

– Arbeidsglede gir økt produktivitet, økt kundetilfredshet, økt nyskapning, større jobbtrofasthet og lavere sykefravær. Det går en ny rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet langt i å fastslå.

Publisert

«Overflatisk "smilearbeid" kan føre til utbrenthet, mens et dypere jobbengasjement også gir positiv uttelling for kundelojalitet og tilfredshet», skriver forskerne i rapporten. Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Benedicte Brøgger og Robert Salomon fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) har på oppdrag fra Virke gjennomgått en stor mengde internasjonal forskningslitteratur for å undersøke hva arbeidsglede er, hvordan man kan skape betingelser for den, effektene av den, samt dens mørkere sider.

I rapporten «Å jobbe med arbeidsglede – hva kan virksomheter få ut av det?» presenterer Brøgger og Salomon sine funn.

Det finnes ingen endelige bevis, men forskerne fremhever de sterke forskningsbaserte antakelsene om at ”høyt jobbengasjement gi økt produktivitet, økt kundetilfredshet, økt nyskapning, større jobbtrofasthet og lavere sykefravær.” Det gjelder i ulike bransjer og yrker, ifølge Brøgger og Salomon.

Rapporten konkluderer med at hovedmønsteret i disse antakelsene er såpass klar, at det er rimelig å anta at det vil være fornuftig for de fleste virksomheter å fremme arbeidsglede hos medarbeiderne.

Rapporten kan lastes ned på AFI sine nettsider

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS