stord-kommunevaapen-lite
stord-kommunevaapen-lite

Hestehandel kan ende med renholds-anbud

I desember gikk Høyre og Frp i Stord med på å innføre eiendomsskatt dersom det ble gjennomført konkurranseutsetting av kommunale tjenester. Nå kan hele renholdstjenesten stå for tur.

Publisert

– Får de igjennom kravene sine så blir Stord kommune en skygge av seg selv, sier Per Jarle Valvatne, leder i Fagforbundet Stord, ifølge frifagbevegelse.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Etter en eventuell konkurranseutsetting av renholdstjenesten, skal det ifølge nettstedet utredes om helsetjenester, voksenopplæring og SFO samt salg av kommunale barnehager skal følge etter.

Blant landets rimeligste allerede

Renholdsavdelingen i Stord har i de siste årene vært med på store kutt og omfattende effektivisering, og kommunen er i dag blant de rimeligste på renhold i landet, skriver frifagbevegelse.

– Det er ikke stort annet igjen å spare på renhold enn de ansattes lønns- og pensjonsavtaler. Ansatte vil måtte bære personlige tap, for at kommunen skal forsøke å spare på denne måten, sier Valvatne, som tviler på om kommunen vil oppnå noen besparelse overhodet:

– Det er store kostnader knyttet til slik konkurranseutsetting, blant annet med økt byråkratisering for å følge opp anbudskontraktene, sier han ifølge nettetedet.

– Truer trepartssamarbeidet

Høyre og Frp har ikke flertall uten å få med seg sentrumspartiene i Stord, og ifølge Valvatne er det fortsatt håp om at flertallet sier nei.

Samtlige fagforeninger i Stord kommune står samlet i protest mot omfattende konkurranseutsetting. De mener trepartssamarbeidet går fløyten dersom Høyre og Frp får gjennomført sine ideer. Les mer om saken på frifagbevegelse.no.

Powered by Labrador CMS