Svarte penger colourbox

Investerer millioner i kampen mot svart arbeid

Omtrent 385 000 nordmenn (11 prosent) har betalt for svart arbeid de siste to årene, og det er vanlig å unndra skatt i flere bransjer i Norge. Det skal nå to nyåpna sentre for skatteinnkreving bidra til å motvirke. 

Publisert

Det er investert millioner i kampen mot svart arbeid. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge Skattedirektoratet er det store skatte- og avgiftsunndragelser i flere bransjer i Norge. 19. september i år ble to nye skattesentre, Norwegian Center for Taxation (NoCeT) og Oslo Fiscal Studies (OFS), offisielt åpnet av finansminister Sigbjørn Johnsen. 100 millioner kroner er investert i skattesentrene for å få frem oppdatert kunnskap om skatt, skatteunndragelser og etterlevelse i Norge, skriver ABC nyheter.

Skatteunndragelse vanlig i flere bransjer

Internasjonalt har flere skatteadministrasjoner anslått omfanget av den svarte økonomien. Det svenske Skatteverket, som er nærmest å sammenligne seg med, uten at det gir noen eksakt pekepinn, har anslått at det samlede skattegapet for alle skattearter utgjør omtrent fem prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP).

Ifølge Skattedirektoratet eksisterer det ingen anslag for hvor stor andel skatt som blir unndratt i Norge. Men direktør for Regionavdelingen i Skattedirektoratet, Øivind Strømme, sier imidlertid at skatte- og avgiftsunndragelser er vanlig i flere bransjer i Norge.

– Selv om vi ikke har eksakte tall på hvor mye som er unndratt i skatt og avgift, viser våre undersøkelser at skatte-og avgiftsunndragelser er høye i flere bransjer. Blant annet gjelder dette innenfor bransjer som snekker og renhold/vask, men også innenfor restaurant, bilpleie og generelt innen bygg-og anleggsbransjen, sier han til ABC Nyheter.

Strømme sier Skattedirektoratet også er opptatt av at det økte antallet utenlandske arbeidsgivere- og arbeidstakere som kommer til Norge, registrerer seg på riktig måte slik at de betaler den skatt som de skal etter reglene.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS