Arbeidskolleger

Vernesko hjelper ikke mot dårlig arbeidsmiljø

Det nytter ikke med vernesko mot dårlig psykososialt arbeidsmiljø. Det psykososiale arbeidsmiljøet må likestilles med det fysiske.

Publisert

(Ill. foto: PangPang)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Når det snakkes om arbeidsmiljø, vil de fleste tenke at det handler om det fysiske arbeidsmiljøet, hvordan vi sitter, hvilken luft vi puster inn og hvilke fysiske farer vi utsettes for, sier Werner Fredriksen, rådgiver i Rådet for psykisk helse, skriver HMS magasinet. – Til nå har HMS-arbeid hatt en overvekt av det fysiske på arbeidsplassene, men nyere kunnskap viser at det er svært mye å tjene på å jobbe målrettet med å skape et godt psykososialt arbeidsmiljø, mener Fredriksen.

– Å sikre arbeidsmiljøet er et ledelsesansvar, men til syvende og sist er det du og jeg som arbeidstakere og kollegaer som lager det daglige arbeidsmiljøet.

Likestill fysisk og psykososialt arbeidsmiljø

– Vi ønsker å skape en likevekt for å jobbe med fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. På alle arbeidsplasser er det behov for å sikre et godt psykososialt arbeidsmiljø for å ivareta vår psykiske helse og redusere risiko for mobbing og andre alvorlige mentale belastninger, sier rådgiveren.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS