hanske.jpg
hanske.jpg

Skatteetaten refses for svak kontroll av renholdere

Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere.

Publisert

Tilsynsrapporter Dagbladet har fått tilgang til viser at Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ingen av arbeidstakerne i selskapet Toma AS var innmeldt i arbeidstakerregisteret, og det var store mangler i flere av anbudskontraktene, skriver Dagbladet. Arbeidstilsynet avdekket også kritikkverdige forhold blant annet når det gjaldt utbetaling av lønn opp mot den reelle arbeidstiden, skriver dagbladet.no.

Tilsynet har nå gitt Toma AS sju pålegg, blant annet må selskapet utarbeide og innføre tydelige rutiner for føring av reelle arbeidstimer og iverksette tiltak for å sørge for at dette følges opp i praksis.

Vil ikke kommentere

I følge dagbladet.no ønsker ikke Toma AS å kommentere saken, men økonomidirektør i selskapet, Svein Krokås, sier i en e-post til avisen at de er i en god dialog med arbeidstilsynet og vil svare dem i henhold til de frister som er satt. De vil også rette seg etter de pålegg som blir gitt, dersom det skulle vise seg at selskapets retningslinjer ikke er blitt fulgt.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS