Vasketralle.jpg

Rekordmange bedrifter blir tatt for lovbrudd

På tross av flere års opprydding blir det fortsatt avdekket grove brudd på arbeidsmiljøloven i renholdsbransjen.

Publisert

Siden 2007 har antall tilsyn i renholdsbransjen nesten blitt tredoblet, ifølge tall Dagbladet har fått tilgang til. (Ill.foto: Helene Aarnes).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Siden 2007 har Arbeidstilsynet nesten tredoblet antall tilsyn i renholdsbransjen - fra 87 tilsyn i 2007 til 237 tilsyn i 2011. Det viser nye tall som Dagbladet har fått tilgang til.

" Fra 2010 og frem til i dag har avisen skrevet mer enn 60 saker om renholdsbransjen, hvor de hevder blant annet å ha avdekket omfattende lovbrudd og utnyttelse av sårbare ansatte." - Jeg tror at Dagbladet har vært viktig for å synliggjøre de forholdene som er i bransjen og at dette har bidratt til et bedre lov og regelverk, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Øystein Eriksen, til avisen." Det siste året har renholdsbransjen blitt stadig mer og mer regulert - men fortsatt er det mye «skitt» igjen.- Vi har ikke sett forbedring i bransjen etter at vi har satt inn økte ressurser for å bekjempe sosial dumping og utnyttelse av arbeidstakere, sier seniorinspektør Eriksen.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS