Renhold-hotell

Rengjøringsutstyr setter hotell-hygienen i fare

En fersk amerikansk studie viser at rengjøringsutstyr ved hoteller kan være forurenset med høye nivåer av sykdomsfremkallende bakterier.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Forskere ved University of Houston i USA tok prøver med vattpinner i ni hotellrom rundt om i Texas, Indiana og South Carolina. Prøvene testet de for bakterier som kan forårsake sykdommer, som streptokokker, stafylokokker og fekale bakterier, skriver European Cleaning Journal (ECJ)." Undersøkelsen viste at den største andelen av bakterier ble funnet på rengjøringsutstyr, som hansker, mopper og svamper.

Det var forskerne selv som samlet inn prøvene, tatt med vattpinner fra 19 flater i rommene. Baderomsvasker og gulv var forurenset, men det som hadde flest bakterier, var telefoner, fjernkontroller og lysbrytere. Forskningsleder Katie Kirsch mener studien er viktig for rengjøringsledere.

– Renholderne vasker 14 til 16 rom i løpet av et 8-timerskift. Det betyr at de bruker cirka 30 minutter på hvert rom, sier hun til ECJ.

– Identifisering av steder hvor risikoen for forurensning av bakterier er stor, gjør at renholderne kan utvikle gode metoder og sette av tid til effektivt å redusere den potensielle helserisikoen, som mikrobiell forurensning på hotellrommene utgjør, sier Kirsch.

"
Powered by Labrador CMS