Vaske-tavle

Halden kommune pålegger brukere å rengjøre

For å spare penger må brukere i Halden kommune overta flere rengjøringsoppgaver. Skolene skal tømme søppel, rengjøre tavler og moppe gulvet. Dette vil bety en innsparing på nærmere fem millioner.

Publisert

På anbud har AB Solutions AS fått ansvaret for renhold i skoler, barnehager og andre kommunale lokaler i Halden. De tar over jobben etter Elite Partner som har hatt vaskingen de siste fire årene, skriver ha-halden.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vil kontrollere kvalitet

Kommunen har også innført et nytt renholdssystem, og nå skal 18 renholdere, i tillegg til brukerne, ha ansvaret for 70 000 kvadratmeter. Det nye renholdssystemet betyr at alle rom nå kun skal vaskes hvis renholderne mener det er nødvendig. Før ble alle rom vasket etter en viss frekvens. Hovedpoenget med dette er at rom som er rene, ikke skal vaskes. Dette blir vurdert ut i fra en rekke kvalitetskriterier og systemet følger en godkjent nordisk standard. – Elever/lærere skal også generelt holde orden og selv fjerne løs smuss fra inventar og gulv, forteller kommuneoverlege Harald Bø til avisen. Men noen rom skal fortsatt vaskes daglig. – Det gjelder toaletter og ganger. Ellers er det ulike frekvenser over hvor ofte renholderne skal vurdere om et rom trenger å vaskes eller ikke. Klasserom skal vurderes eventuelt vaskes tre ganger i uka, mens kontorer skal vurderes eventuelt vaskes en gang i uka, sier han.Og mellom byråets renhold, er det altså brukerne som skal holde rent.Kommuneoverlegen vil ha jevnlige kontroller og kvaliteten på renholdet skal måles mot bestemmelsene i kontrakten mellom kommunen og selskapet, og mot kravene i den nordiske standarden som renholdssystemet er lagt opp etter.

Sparer fem millioner

Den tidligere rengjøringskontrakten kostet kommunen vel 16 millioner kroner året. Nå må de i følge avisen ut med 11,3 millioner kroner. – Det er nesten fem millioner kroner spart, og det kommer godt med i disse tider. Vi svært spente på hvordan dette systemet vil fungere, sier juridisk konsulent Sven Stranger i Halden kommune til avisen. Han har hatt ansvaret for utarbeidelsen av det nye anbudsdokumentet.

Powered by Labrador CMS