Skattefradrag.jpg
Skattefradrag.jpg

Svenskene har fått 15 milliarder kroner i skattefradrag

Stadig flere svensker kjøper rengjøring og andre tjenester, som gir skattefradrag. I 2011 betalte svenske myndigheter ut hele 15, 3 milliarder kroner i skattefradrag for hjemmeservicetjenester.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Etterspørselen etter oppussingstjenester har flatet ut, mens stadig flere svensker kjøper rengjøring, barnepass og andre tjenester til huset. Hensikten bak innføringen av skattefradraget, var for å bekjempe forekomsten av svart arbeid.

Folk i storbyene Stockholm, Gøteborg, Malmø og Uppsala er de som oftest benytter seg av muligheten.- Økningen i kjøp av rengjøring- og andre hjemmetjenester har vært størst siden 2010. Siden innføringen av skattefradraget i juli 2009, har over to millioner svensker benyttet seg av det, sier Pia Blank Thörnroos, juridisk ekspert på Tax, til cleannet.se.

I 2011 har 81 000 bedrifter i Sverige utført oppussingsarbeid for i overkant av 924 000 mennesker. Angående hjemmetjenester som rengjøring og barnepass, har 21 000 bedrifter utført tjenester for nær 416 000 mennesker.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS