Jobbintervju.jpg

Hver tredje vikar var arbeidsledig

Hver tredje ansatt i bemanningsbransjen var registrert arbeidsledig før vedkommende fikk jobb som vikar. Langt de fleste i bransjen jobber heltid.

Publisert

(Foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det viser en større undersøkelse blant ansatte i bemanningsbransjen. Den viser også at de fleste som arbeider som utleide arbeidstakere har det bra på jobb, og at de vil anbefale venner og bekjente til å ta tilsvarende arbeid, skriver NHO Service i en pressemelding.

Inngangsport til jobb

" – Bemanningsbransjen er en svært verdifull inngangsport til arbeidslivet. Dette gjelder både for dem som er på vei inn i arbeidslivet for første gang og for dem som blir arbeidsledige og har behov for å finne nytt arbeid, sier fagsjef i NHO Service, Even Hagelien. Her er flere resultater fra undersøkelsen: ►79 prosent får jobb innen en måned. Av disse har 10 prosent fått jobb samme dag som de tok kontakt og nesten 50 prosent innen en uke. ►72 prosent av de ansatte angir at de er fornøyd med jobben. ►77 prosent opplever at jobben tilsvarer forventningene og 50 prosent opplever at det å jobbe gjennom bemanningsbransjen har vært mer positivt enn de hadde forventet. ►69 prosent opplever at innleiebedriften er positiv til innleide medarbeidere, og nesten like mange angir at de er møtt av innleier som om de hadde vært en av innleiers egne ansatte.► 60 prosent sier de vil anbefale venner og bekjente å jobbe som utleid medarbeider.

Undersøkelsen ble utført av Synovate på vegne av NHO Service fra 24. oktober til 12. november i fjor. Undersøkelsen er baseret på 1 773 svar fra en representativ gruppe ansatte i bemanningsbransjen.

Hele saken og undersøkelsen kan leses her.

"
Powered by Labrador CMS