Miljovennlig-rent.jpg

Større krav til miljøvennlig rengjøring i Sverige

Nye krav skal bidra til at offentlig sektor i Sverige får rene overflater og god hygiene, uten at det går ut over miljøet. En ekspertgruppe ledet av Miljöstyrningsrådet har oppdatert innkjøpskriteriene for kjemisk-tekniske produkter.

Publisert

(Ill. Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Kravene gjelder blant annet for renholds- og hygieneprodukter som kjøpes inn til skoler og sykehus. Siden produktene behøves i alle slags virksomheter, har de nye kriteriene blitt de mest nedlastede på Miljöstyrningsrådets hjemmeside.

– De farlige egenskapene til rengjøringsmidler er ikke så alvorlige som de har vært, men virkningen vil være betydelig fordi produktene blir brukt i så store mengder, sier Maria Azzopard, prosjektleder for kjemisk-tekniske produkter i Miljöstyrningsrådet, skriver cleannet.se.

Ved å sette miljøkrav for kjemisk-tekniske produkter, kan lokale myndigheter redusere spredningen av miljø og helsefarlige og allergifremkallende stoffer. Tidligere har kriteriene for kjemisk-tekniske produkter kun eksistert på et enkelt nivå. Nå finnes de på alle nivå hos Miljöstyrningsrådet.

– Vi har innført krav på ulike nivå, slik at brukerne selv kan velge sitt ambisjonsnivå i forhold til sin egen virksomhet. Generelt sett stiller vi krav til egenskapene til stoffene i produktene. Nytt for de kjemisk-tekniske kriteriene, er at vi har innført krav til for eksempel parabener, biocider og etanol, sier Maria Azzopardi.

Les mer her

"
Powered by Labrador CMS