Arbeidstid colourbox

Nordmenn jobber 12 minutter mer

Norske arbeidstakere jobbet opp til 12 minutter mere per uke i 2011 sammenlignet med året før. I snitt jobbet vi 38,3 timer ukentlig. Likevel er vi på topp fem listen over land med kortest arbeidsuke.

Publisert

Nordmenn jobber 12 minutter lengre, viser undersøkelse. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Kun tre land i Europa jobber mindre enn nordmenn. Finland troner listen med færrest arbeidstimer per uke med et snitt på 37,8 timer. Deretter følger Frankrike med 38,1 og Irland med 38,2. Det viser tall fra EU institusjonen Eurofound, skriver ledernett.no.

Beskjeden økning

Nederland og Portugal ble registrert med den største økningen i arbeidstid per uke med 18 til 30 minutter per uke.

Nordmenn jobber i snitt 38,3 timer per uke, noe som tilsvarer en økning på mellom 01, til 0,2 timer per uke fra 2010. Land som Kypros, Danmark, Estland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Litauen, og Slovakia har samme beskjedne økning som nordmennene.

Kortere arbeidsuke

I land som Bulgaria, Tsjekkia, Ungarn, Italia, Luxemburg, Malta, Polen, Slovenia og Sverige gikk den ukentlige arbeidstiden ned med 6 til 24 minutter per uke.

Les mer om undersøkelsen her:

"
Powered by Labrador CMS